Het Rode Kruis zorgt voor veiligheid

DORDRECHT – Het was groot feest op zaterdag 24 juni 2017 in het zwembad van Sportboulevard Dordrecht. Een groep kinderen dat gesponsord werd door Stichting Leergeld Drechtsteden zwom af voor hun A-diploma. Stichting Leergeld Drechtsteden krijgt het benodigde geld voor deze zwemlessen rechtstreeks van het Rode Kruis Dordrecht. Na het afzwemmen kregen de kinderen van de mascotte Zed de Haai het A-diploma overhandigd en als beloning op deze prestatie stond hen nog een verrassing te wachten.

Alle kinderen uit deze groep kregen een voucher mee, die in te wisselen is voor een zwem,- schaatspas. Met deze pas kunnen zij een jaar lang gebruik maken van deze faciliteiten die Sportboulevard Dordrecht te bieden heeft. Een prachtig initiatief ontstaan door de samenwerking tussen Optisport, het Rode Kruis Dordrecht en Stichting Leergeld Drechtsteden.

Namens het Rode Kruis Dordrecht waren Jacqueline Knüppe en Job van Niftrik aanwezig. Voor het Rode Kruis is zelfredzaamheid een heel belangrijk gegeven en zwemvaardigheid maakt daar deel van uit. “Het is belangrijk dat je kunt zwemmen en liefst al vanaf jonge leeftijd. Dit is voor ons de reden geweest om hierin een groep kinderen financieel te ondersteunen en daarnaast ook bij te dragen aan deze zwem,- schaatspas”, vertelt Job van Niftrik.

Locatiemanager Dennis van Rijswijk van Sportboulevard Dordrecht, constateert in de dagelijkse praktijk dat veel kinderen stoppen met zwemlessen na het behalen van het A-diploma. “Het is erg belangrijk dat men regelmatig blijft zwemmen, om de basisvaardigheden die men heeft geleerd met een A-diploma, te blijven oefenen en zo zwemervaring op te bouwen. Wij begrijpen dat niet iedereen de financiële middelen heeft en bieden daarom deze groep de zwem,- schaatspas aan”.

Namens Stichting Leergeld Dordrecht was Tom Hoogerwerf aanwezig en gaf zijn visie. “Wij ondersteunen momenteel ruim 5.000 kinderen binnen de Drechtsteden, waarvan ruim 2.500 binnen de gemeente Dordrecht en daarvan maakt ongeveer 20 procent gebruik van de gelegenheid om via Stichting Leergeld Drechtsteden zwemlessen te volgen. Wij vinden het erg belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen aan sportactiviteiten. Wij zijn dan ook erg blij met het initiatief van het Rode Kruis Dordrecht en Optisport. Echt een schoolvoorbeeld van een win-win situatie voor alle partijen”.