Hollandse Nieuwe zorgt voor € 10.000,-

DORDRECHT – De Hollandse Nieuwe heeft donderdag 22 juni jl. voor een zeer geslaagde bijeenkomst gezorgd bij de Lionsclub Dordrecht MM. Voor de negende keer werd dit evenement georganiseerd bij de Koninklijke Dordtsche Roei,- en Zeilvereniging aan het Wantij in Dordrecht. Het evenement heeft dit jaar een Italiaans tintje gekregen, zo waren er lekkernijen als Carpaccio, pasta en Italiaanse burgers. De kern is onveranderd gebleven: haring!

Special guest Willem Reimers, bekend van “Mijn tent is top!”, was aanwezig om tijdens dit evenement de best geklede man, vrouw en koppel van deze avond te verkiezen. Niet alleen de delicatessen kregen een Italiaans tintje, ook de aankleding was aangepast en men kon gebruik maken van prachtige ‘Riva-stijl’ boten voor een korte rondvaart.

Dit evenement werd gebruikt als de perfecte gelegenheid om te netwerken. Naast dit evenement worden ook jaarlijks lokale doelen ondersteund. Dit jaar heeft de Lionsclub Dordrecht MM, Stichting Leergeld Drechtsteden als goed doel uitgekozen voor de opbrengst van dit evenement. De club wil hierin Stichting Leergeld Drechtsteden een bijdrage geven om kinderen, die opgroeien in een gezin met een laag inkomen, kansen te bieden om mee te doen met schoolse,- en buitenschoolse activiteiten. Het kaken en zouten van de haring staan symbool voor de duurzame investering die zij hiermee in de samenleving willen doen, door (financiële) belemmeringen en blokkades weg te nemen en kansen te bieden door duurzame projecten te ondersteunen voor een houdbare samenleving.

Ons bestuurslid Tom Hoogerwerf mocht een cheque van maar liefst € 10.000,- in ontvangst nemen. Stichting Leergeld Drechtsteden is sterk afhankelijk, naast de subsidie die zij ontvangen vanuit de Sociale Dienst, van giften vanuit private fondsen en het bedrijfsleven. Stichting Leergeld Drechtsteden is enorm dankbaar voor deze gift en kan hierdoor alle kinderen laten meedoen!