Op naar een duurzame samenwerking!

Stichting Leergeld Drechtsteden gaat een nieuwe samenwerking aan, namelijk een samenwerking met als thema “duurzaam”.

eKo Notaris in Zwijndrecht is een notariskantoor met een unieke kijk op zaken. Door aan te sturen op het besparen van energie en het reduceren van verspilling, hebben zij een ander beleid dan menig ander notariskantoor.

Christian de Kok, oprichter van eKo Notaris heeft een duidelijke visie. Naast de ambitie om zijn eigen werkomgeving Co2 neutraal te krijgen, gelooft hij ook dat duurzaamheid breder is dan alleen op het gebied van reduceren en van verspilling. Het verschil zit hem in het aangaan van verbintenissen, dit door contact te zoeken met mensen en met hen te bespreken wat zij nodig hebben en te onderzoeken wat er speelt, aldus Christian de Kok. Het kijken naar het aanbod vanuit eKo Notaris of vanuit het netwerk, kan zorgen voor het ontstaan van langdurige verbintenissen die meer omvatten dan alleen aktes ondertekenen.

Bob van de Burgt, directeur van Stichting Leergeld Drechtsteden is zeer enthousiast over de visie van eKo Notaris. “Willen wij onze samenleving houdbaar maken, dan is duurzaamheid het thema!” Van de Burgt vindt de betrokkenheid van het notariskantoor passen bij de stichting. Stichting Leergeld Drechtsteden wil zich profileren als een stichting die midden in de samenleving de spil is tussen de doelgroep, overheid en het bedrijfsleven. De kennis die eKo Notaris in huis heeft op het gebied van juridische adviezen is meer dan welkom. Met de voorgenomen fundraisingsacties hopen Stichting Leergeld Drechtsteden en eKo Notaris leuke projecten op te kunnen zetten.

Beide organisaties willen zich samen inzetten voor meer maatwerk voor de doelgroep van Stichting Leergeld Drechtsteden. In 2017 worden tot nu toe ruim 4.000 kinderen geholpen binnen de Drechtsteden, het doel is om elk kind een plek te geven in de samenleving!