Nieuws

Schoolspullencode aanvragen

Het is weer mogelijk om de schoolspullencode aan te vragen, voor de kinderen die naar of op het voortgezet onderwijs zitten. Helaas is het dus niet mogelijk als zij nog op de basisschool zitten! De schoolspullencode kunt u hier aanvragen.

Heeft uw kind een fiets nodig?

Eénmaal per twee jaar kunt u een fietscheque aanvragen. Deze cheque is bij verschillende leveranciers te steden. Klik hier voor de leveranciers waarmee wij samenwerken. De waarde van de fietscheque is: €100 voor kinderen van 4 t/m 9 jaar €150 voor kinderen van 10 jaar t/m groep 8 Basisonderwijs €250 voor kinderen op het voortgezet... Lees verder

Mirjam Slobbe-Voogt nieuw bestuurslid Stichting Leergeld Drechtsteden

Kinderen uit gezinnen met weinig geld kunnen met de hulp van Stichting Leergeld Drechtsteden sporten, op zwemles of een fiets of laptop kopen. Daardoor kunnen ze gewoon meedoen met hun leeftijdsgenootjes op en buiten school. Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en te ondersteunen werkt de stichting samen met allerlei organisaties van professionals en vrijwilligers in... Lees verder

Is uw dossier al compleet voor 2023?

Als uw dossier nog niet compleet is, stuur dan zo snel mogelijk uw recente inkomsten en toeslagen toe, om geen acties in 2023 mis te lopen.

Fijne vakantie, geniet ervan!

Wist u dat er eenmalig een uitje per jaar kan worden ingediend? Per kind een maximaal bedrag van € 35,-. Dit dient eerst zelf voorgeschoten te worden, daarna kunt u het betaalbewijs bij ons indienen. het betaalbewijs mag niet ouder dan 3 maanden zijn. Meer informatie vindt u hier.

Welk budget heeft uw kind?

Voor kinderen van 4 t/m 17 jaar kan een budget worden aangevraagd. Het budget wordt per kalenderjaar toegekend. Zodra uw kind op het basisonderwijs zit, heeft uw kind een budget van € 275,- Op het voortgezet onderwijs heeft uw kind een budget van € 790,- Wij zien graag uw aanvragen tegemoet!

Wat kan ik aanvragen?

De volgende categorieën kunt u bij ons aanvragen in 2023: Fiets Laptop/iPad/Computer Zwemles Sportkosten Uitstapje Opvangkosten BO en Schoolbenodigdheden VO Muziek,Dans en Theater Per categorie kunt de spelregels terugvinden.  

Mooie donatie ontvangen!

Stichting Leergeld Drechtsteden heeft een mooie donatie ontvangen van de Diaconie Ontmoetingskerk in Dordrecht. Een heel mooi bedrag waar we veel kinderen weer blij mee kunnen maken! Ontzettend bedankt voor dit mooie bedrag.

Steun Stichting Leergeld Drechtsteden

Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten meedoen, heeft Leergeld uw hulp nodig. Wilt u graag een bijdrage leveren aan de toekomst van kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen, neem dan contact op met Leergeld Drechtsteden, tel: 078 6123 119  of e-mail: info@leergelddrechtsteden.nl om de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken.

Is uw Dossier voor 2023 compleet?

Is uw dossier voor 2023 compleet? Het is belangrijk dat uw dossier voor 2023 compleet is, anders kunt u geen aanvragen bij ons indienen. Wij hebben onderstaande gegevens van u nodig om uw aanvragen in 2023 in behandeling te kunnen nemen. Een recente salaris,- of uitkeringsspecificatie niet ouder dan 1 maand, let op wij accepteren... Lees verder