Dorien Zandvliet nieuw bestuurslid Stichting Leergeld Drechtsteden

Stichting Leergeld Drechtsteden begint het nieuwe jaar met een wisseling in het bestuur. Ook gaat de organisatie weer hard aan de slag om kinderen van wie de ouders een krappe beurs hebben te ondersteunen. In dit jaar, waar hopelijk onderwijs en verenigingen weer volop zullen draaien en activiteiten doorgang vinden, verwacht de stichting weer veel kinderen te kunnen helpen.

Ook in de Drechtsteden raken mensen soms in de financiële problemen. Onder hen ook veel gezinnen met kinderen. De coronacrisis heeft het er niet makkelijker op gemaakt.
Jammer, want elk kind verdient een jeugd zonder zorgen; als je opgroeit in een gezin met een krappe beurs is dat niet altijd mogelijk.
Medewerkers, vrijwilligers en het bestuur van Leergeld Drechtsteden staan klaar om elk kind kansen te bieden om in de maatschappij mee te kunnen doen.
Leergeld wil ervoor zorgen dat kinderen gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes aan binnen- en buitenschoolse activiteiten en niet aan de zijlijn terecht komen.

Mensen komen en gaan, zo ook in het team van Leergeld.
In bestuur van Leergeld Drechtsteden heeft afscheid genomen van de secretaris de heer Tom Hoogerwerf. Acht jaar heeft hij met grote toewijding en accuratesse, altijd aandacht voor de menselijke maat en betrokken bij de problemen, zich ingezet voor de organisatie.

Mevrouw Dorien Zandvliet volgt hem op. Zij had als wethouder in Alblasserdam de portefeuilles zorg, welzijn, jeugd, onderwijs en cultuur onder haar hoede. We zijn blij met haar brede kennis van het sociale domein.
Ook staan een aantal nieuwe vrijwilligers en stagiaires voor u klaar!

Nu de maatschappij weer voorzichtig richting normaal gaat zet Leergeld vol vertrouwen met deze nieuwe mensen haar werkzaamheden voort.
Zo ondersteunt Leergeld ouders met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een laptop of een fiets. Met de contributie voor een sportvereniging of een bijdrage aan muziekles of een muziekinstrument.
Leergeld werkt samen met organisaties in alle Drechtsteden als de SDD, onderwijs en sportverenigingen, stedelijke ‘armoede overleggen’, ‘Zak vol Geluk’, de Kleding- en Voedselbank en acties met Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job.