Hulp nodig bij financiële zaken? Kom naar het Informatiepunt Geldzaken in Alblasserdam!

De gezamenlijk hulpverleners op het gebied van financiële zaken in Alblasserdam willen niet alleen dat hulpvragers naar hun “loketten” komen, maar willen ook zelf actief naar de mensen toe.
Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen het moeilijk vinden om een drempel over te stappen om hulp te vragen bij financiële problemen. Schaamte speelt hierbij een grote rol. Vaak zijn er meerdere problemen tegelijkertijd en dat maakt het nog lastiger.

Iedere woensdagmiddag

Om makkelijk aanspreekbaar te zijn is platform Geldzaken gestart met het Informatiepunt Geldzaken op het terrein van de Voedselbank Alblasserdam, Nicolaas Beetsstraat 5. Er is daar een kantoorunit geplaatst. Iedere woensdagmiddag tussen 14.30 uur – 17.30 uur (openingstijd Voedselbank) is in dat kantoor (of buiten) een hulpverlener aanwezig zijn. Dit kan iemand zijn van de gemeente Alblasserdam, Maatschappelijk Werk, Sociaal Raadslieden, De Voedselbank, De Sociale Dienst, Stichting Leergeld Drechtsteden of SchuldHulpMaatje. Zij zijn beschikbaar voor een praatje of een advies.

Zonder afspraak

Zonder afspraak kan er spontaan met een hulpverlener in/bij de kantoorunit contact worden gemaakt en een vraag of probleem worden voorgelegd. Is de vraag niet direct oplosbaar? Dan wordt er een vervolgafspraak gemaakt of een warme doorverwijzing geregeld naar een partij die verder ondersteuning biedt.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom die vragen heeft op het gebied van financiële zaken, het is dus niet alleen voor bezoekers van de Voedselbank. Op deze manier zorgt platform Geldzaken ervoor dat inwoners op een gemakkelijke manier de juiste ondersteuning kan krijgen.

Vanmiddag is onze coördinator Iris van Krimpen namens Leergeld Drechtsteden aanwezig om al u vragen te beantwoorden.

Informatiepunt Geldzaken
Terrein Voedselbank Alblasserdam
Nicolaas Beetstraat 5
2951 XM Alblasserdam

Geopend van 14.30 tot 17.30 uur.