ING actie “Help Nederland vooruit!” geeft Leergeld €1.000,-

Stichting Leergeld Drechtsteden ontvangt vanuit het ING kantoor Dordrecht een cheque t.w. van € 1.000,-. Zij deden mee aan de actie “Help Nederland vooruit!” Door middel van stemmen konden verschillende genomineerde organisaties een bedrag vanuit het fonds van ING ontvangen, variërend van € 5.000,- tot € 1.000,- . Miranda van Bodegom (links), onder de indruk van het werk van Leergeld, reikte de cheque namens ING uit en hoop dat het bedrag een mooie bijdrage mag leveren aan deze lokale samenleving.

Sinds juni 2015 heeft ING een landelijk fonds op gericht. Het fonds heeft als missie burgers en organisaties vooruit te helpen die het initiatief nemen Nederland sterker te maken. De ING wil uit gaan van de kracht van mensen. En dat mensen de samenleving maken. Het fonds steunt deze mensen met ideeën. Mensen die hun nek uitsteken om Nederland vooruit te helpen en sterker te maken. ING heeft hier de raakvlakken met stichting Leergeld, beide willen we de samenleving sterker maken. Leergeld wilt dit doen voor kinderen die opgroeien in gezinnen waar weinig inkomen is. Leergeld maakt dit mogelijk door kinderen te ondersteunen op het gebied van sport, school en cultuur, hiermee willen zij voorkomen dat kinderen aan de zijlijn van de samenleving terecht komen.

Coördinator Bob van de Burgt van de stichting Leergeld is zeer dankbaar voor de bijdrage. “Samen zijn we de samenleving en samen moeten we deze sterker maken, dat maakt ons trots dat we een lokale bank hebben die hier oog voor heeft“.

IMG_2997