Inwoners Zwijndrecht

Leergeld Drechtsteden is er ook voor de kinderen in Zwijndrecht!

In 2022 hebben we weer ruim 941 kinderen kunnen helpen met het betalen van de sportvereniging, een fiets, een computer of muziekles.


Als je in Zwijndrecht woont en een laag inkomen hebt, kan je jaarlijks € 250 aanvragen bij het Sport- en Cultuurfonds 18+. Dat kan je bijvoorbeeld gebruiken voor de sportschool, de bibliotheek of een museumjaarkaart.

Kijk voor meer informatie bij Acties/Sport- en cultuurfonds 18+


In Zwijndrecht kunnen de bij Leergeld bekende kinderen van 0 t/m 17 jaar een tegoed voor kleding van € 75 aanvragen. Dit tegoed staat op de ZwijndrechtPas en is te besteden bij winkels in Zwijndrecht en Dordrecht. Voor meer informatie:  Kledingregeling – ZwijndrechtPas


Wilt u weten of u ook in aanmerking komt? Kijk dan bij Ouderinfo naar de voorwaarden.

Via Leergeld kunt u ook meedoen aan speciale acties. Zo kunt u een kortingspas voor Opnieuw& Co aanvragen, meedoen met Jarige Job (verjaardagsbox) of met Zak vol Geluk (Sinterklaasacties).


Heeft u hulp nodig bij het indienen van uw aanvraag? De medewerkers van Vivera sociaal wijkteam kunnen u hierbij helpen. Zij zijn bereikbaar per telefoon 078 7708181 of mail info@stzwijndrecht.nl .