Kinderen van Leergeld Drechtsteden trainen in de Kuip

DORDRECHT – Het zal je maar gebeuren dat je in het voetbalstadion van Feyenoord mag trainen! Afgelopen maandag kregen 10 kinderen via Leergeld Drechtsteden deze kans om zich voor één dag een profvoetballer te wanen. Wat voelden ze zich trots. Wat was het een schitterende ervaring. Zo’n kans krijg je niet vaak.

Je moet immers goed kunnen voetballen om op het heilige gras in de Kuip met een bal aan je voeten te spelen en dan op een doel schieten. Deze jongens en meisjes mochten in de mei vakantie even ervaren hoe het was om een training in zo’n groot stadion te krijgen. Bovendien verzorgde niet zomaar een goede voetbalcoach de training. Het was Giovanni van Bronckhorst zelf die de training gaf aan de groep die totaal uit 30 personen bestond. Bekende spelers uit de Feyenoord selectie, zoals Tonny Vilhena en Brad Jones, waren erbij om ondersteuning te geven tijdens deze training.

Voordat de training begon werden de kinderen verrast met een ‘sportieve en gezonde lunch’ in het Maasgebouw. Daarna gingen ze naar de kleedkamers in het imposante stadion om zich voor te bereiden op de training . Ze werden uitgerust met een trainingstenue van Feyenoord en liepen via de befaamde spelerstunnel richting het veld. De 100e editie van de KNVB-beker mocht uiteraard niet ontbreken en werd fier op het veld gepresenteerd. De kinderen van Leergeld mochten de beker vasthouden, het gewicht voelen en er mee op de foto. Het aantreden van de trainingsstaf onder leiding van Van Bronckhorst maakte indruk, wat een belevenis. Na de kennismaking met de groep draaide één van de Leergeld kinderen zich trots richting zijn moeder en gebaarde, “zag je dat!” Zij vertelde dat deze hartverwarmende actie een herinnering achterlaat, bij zowel ouder als kind, die nooit meer ontnomen kan worden. “het is onbeschrijflijk wat het met mijn kind doet!” Aldus de blije moeder.