Minister Van der Steur opent jeugdhonk F.C. Dordrecht

DORDRECHT – Zondag 22 mei 2016 bracht minister Van der Steur een bezoek aan Dordrecht voor de opening van een jeugdhonk, dat beschikbaar gesteld werd door FC Dordrecht aan de kinderen die meedoen aan het programma “Alleen jij bepaalt wie je bent”.
Dit jaar organiseerde “Alleen jij bepaalt wie je bent” in samenwerking met FC Dordrecht op 22 mei het jaarlijkse voetbaltoernooi. Voor dit toernooi werden alle deelnemende AJB-voetbalverenigingen uit verschillende plaatsen uitgenodigd om met één of meerdere teams af te vaardigen en wedstrijden te spelen in en om het stadion van F.C. Dordrecht. Totaal deden er zo’n 200 deelnemers mee aan het evenement.
Naast de voetballende team werden ook de honkbal,- en basketbalspelers uit de regio uitgenodigd. Zij werden deze dag in de gelegenheid gesteld om hun vaardigheden in de slagkooi, op een basketbalveldje en in een ‘pannakooi’ te vertonen.
Tijdens de dag waren er verschillende ambassadeurs aanwezig die zich verbonden hebben aan het project, zoals de basketbalspeler Chip Jones en Arbiter Serdar Gözübüyük.

Alleen jij bepaalt is een project vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid waar stichting Leergeld Drechtsteden zich aan verbonden heeft. Veel kinderen die meedoen aan het project staan bij de stichting bekend. Stichting Leergeld steunt het doel om kinderen die opgroeien in een onveilige omgeving of thuissituatie aan sport te verbinden. Hiermee bied je het kind een fundament te creëren voor zijn eigen toekomst en verminder je de kans op delinquente contacten. Kinderen die deelnemen aan het project maken kennis met een nieuw sociaal netwerk. Op de website van “Alleen jij bepaalt wie je bent!” is meer informatie te vinden over dit project. www.alleenjijbepaalt.nl

 

Alleen jij bepaalt