Opbrengsten Lions Kennisconcours 2015 gaat naar Leergeld

Afgelopen vrijdag werd het achtste “Lions Kennis Concours” georganiseerd. Aan dit evenement georganiseerd in Zwijndrecht deden 18 teams vanuit de regio mee, die allen hebben gestreden voor de felbegeerde Wissel-kennisbokaal. De trofee werd al 5 keer in de wacht werd gesleept door het team van het Develsteincollege, die ook deze editie weer aanwezig waren.

Elk team dat uit 6 deelnemers bestond kregen 150 vragen voorgelegd, onderverdeeld in 15 onderwerpen. Tussen de sessies door werden de tussenstanden bekend gemaakt. Aan het einde van de avond bleek de meeste kennis in huis te zijn bij het team van Van Leeuwen Buizen die de 8e editie achter hun naam konden schrijven.

De doelstelling van deze avond was om middelen in te zamelen voor het goede doel.  Dit jaar had Leergeld Drechtsteden het voorrecht aangewezen te zijn als organisatie die hiervoor in aanmerking kwam.  De totale opbrengst kwam uiteindelijk op € 6.500,- . Frans Beuvens bestuurder van Leergeld prees het initiatief en bovenal het enorme bedrag. Frans gaf aan dat de middelen ingezet gaan worden om kinderen de mogelijkheid te bieden om het theater eens te bezoeken. Leergeld is in gesprek met schouwburg Kunstmin om dit te realiseren en daarom is Leergeld de Lions zeer dankbaar met dit geldbedrag dit initiatief mogelijk te maken.