Pasen is samen genieten!

DORDRECHT – Op Goede Vrijdag hebben Sportstimulering Dordrecht, V.V. Wieldrecht en Leergeld (Stichting Leergeld Drechtsteden) de handen ineengeslagen en een gezamenlijke brunch georganiseerd. De sfeer was zeer goed, warm en gemoedelijk. In totaal waren er 30 gezinnen  op de brunch afgekomen.

Overal was aan gedacht door de organisatie. Iedereen werd vriendelijk welkom geheten met een kopje koffie en een lekker stukje paasstol. De kinderen zagen buiten op het veld al de diverse klim,- en klauterkussens staan en al snel werden de vrijwilligers opgetrommeld om aan de slag te gaan met het programma.

Voor de kleintjes werden er paaseieren verstopt. Na het eieren zoeken startte het activiteitenprogramma. De kinderen werden in groepjes verdeeld onder de vrijwilligers en daarna hadden de ouders geen kind meer aan hun eigen kinderen.
Ondertussen werd er binnen in de keuken niet stilgezeten. Er stond een buffet te wachten met zeer smakelijke gerechten warm en koud. Tijdens deze brunch was er ook ruimte om eens onder de mensen te komen, die zeer warm en enthousiast reageerden op dit initiatief. De sfeer zat er goed in, er werd flink wat afgepraat.

Na ongeveer een uur was het buitenprogramma afgerond en kwamen de kinderen een hapje eten. De meeste kinderen waren hadden behoorlijk trek gekregen en lieten het zich goed smaken. De vrijwilligers liepen de benen uit het lijf om het iedereen naar de zin te maken. Je kunt niet anders dan concluderen dat dit zeer goed gelukt is!

Nadat iedereen zijn of haar buikje vol had, brak het moment aan dat de brunch ten einde liep. Geen enkel kind is met lege handen naar huis gegaan. Elk kind heeft een voetbal, moestuintjes en glazen meegekregen en uiteraard vanwege het thema ook paaseitjes.

Via deze weg wilt Leergeld de medewerking van Sportstimulering Dordrecht en V.V. Wieldrecht heel ontzettend bedanken voor hun inzet. Een heel mooi initiatief uitgedragen door een groep mensen met het hart op de juiste plaats.