Vacature Leergeld Drechtsteden

STICHTING LEERGELD HELPT RECORDAANTAL KINDEREN

Vacature door vertrek directeur Bob van de Burgt

Veel kinderen in de Drechtsteden kunnen om financiële redenen niet meedoen met activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Leergeld wil dat alle kinderen mee kunnen doen! Langdurig leven in armoede heeft blijvende invloed op de ontwikkeling van kinderen en vergroot de kans op achterstand en ongelijkheid. Kinderen moeten mee kunnen doen, ook als er thuis weinig geld is. Leergeld biedt kansen aan kinderen tussen 4 en 18 jaar om te kunnen deelnemen aan bijzondere schoolactiviteiten, sport of muziekles.

Recordaantal kinderen geholpen

In 2018 heeft Leergeld een recordaantal van 5.326 kinderen in de zeven Drechtstedengemeenten kunnen helpen! Samen kunnen we hier trots op zijn. De hiervoor benodigde financiële middelen zijn ontvangen van de Sociale Dienst Drechtsteden, de landelijke overheid, organisaties en particulieren. Leergeld werkt samen met andere stichtingen en de gemeenten om kinderen die in armoede opgroeien te ondersteunen. Zo werkte Leergeld samen met Stichting Zakgeld om 2.500 kinderen met sinterklaascadeautjes te verrassen. Andere partners zijn o.a. de stichtingen Jarige Job, Uitgestelde kinderfeestjes, Kledingbank, Opnieuw & Co,…

Voor 2019 verwachten we ongeveer een zelfde aantal kinderen als in 2018 te kunnen helpen.

Vacature door vertrek Bob van de Burgt

De directeur van Stichting Leergeld Drechtsteden, Bob van de Burgt, is toe aan een verandering en gaat zich in de loop van dit jaar alleen nog bezighouden met Leergeld Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Na 13 jaar inzet voor Leergeld Drechtsteden vindt hij het goed het stokje over te dragen aan een opvolger en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Onder zijn leiding werd Leergeld een begrip in de regio zodat nu bijna 90% van de kinderen die in armoede opgroeien, wordt geholpen.